male female brains

Ok I’m trying to start intellectual activity after years of break from doing it.

Perlu digarisbawahi postingan kali ini jauh dari kesan ilmiah, so it’s pure assumption (please call it hypothesis to make this sounds more scientific) and if I ever find sources to support my statements, I will automatically mention it here.

Jadi beberapa hari yang lalu saya didaulat sebagai salah satu juri debat anak2 fkip UNS. Sebenernya bapak sama ibu sudah nggak respek lagi kalo saya harus ikut2an hal2 yang berbau debat. Kemaren saya terpaksa ngebohong ke bapak ibu; saya bilang saya mau jalan2 di Solo. Ngehehehehehh. Tapi akhinya ketahuan juga, untung saya nggak dimarahin. Cuma diketawain aja sama bapak. My Dad told me he tracked me with GPS, so I can’t lie/hide from him. Wow he IS THE REAL SAURON. He sees me everywhere!!!!!!

Long story short saya ngadju 2 matches. What became the motions are not really interesting. The most interesting part I found here is how female’s – male’s brain works. I noticed how male brains tend to be -eugh- more structured than females’. Di dua pertandingan yg saya adju, ada beberapa speaker female nya. And oh my god they remind me of myself: how I tend to mix things up between rebuttals and main arguments when I did my speeches. Sedangkan untuk male speakers, emang sih mereka debaters newbie dan speech nya masih -maaf ya dek- kurang tersusun rapi. Tapi ya itu tadi, saya ngelihatnya male speakers’ speeches lebih tertata daripada yg female. Speakers cewek cenderung menyisipkan kata2 yang sebenarnya tidak perlu diucapkan. nambah2i, gitu. Kalo yg cowok saya lihatnya meraka lebih stick to the point. Kalo emang mbahas A, ya tentang A aja. Kalopn ditambahi, bisa agak lebih relevan daripada yg cewek. Mungkin karena cewek lebih emotif daripada cowok, jadi pas debat karena saking heboh dan semangatnya, cewek lebih suka nambah2i hal yg ga relevan?? *tamparbolakbalikdirisendirikarenangrasajuga*

Apakah memang sudah nature nya, female tends to get distracted easier than males?

Sepertinya kita harus mulai ngobrolin soal otak..

“Females and males maintain unique brain characteristics throughout life. Male brains, for instance, are about 10% larger than female brains. But bigger doesn’t necessarily mean smarter.” (Source)

NOTE THAT BOYS (sexist passive aggressive female is talking here lol I’m kidding)

“The “father” of sociobiology, Edward O. Wilson, of Harvard University, said that human females tend to be higher than males in empathy, verbal skills, social skills and security-seeking, among other things, while men tend to be higher in independence, dominance, spatial and mathematical skills, rank-related aggression, and other characteristics.” (Source)

Ok I start doubting sites I just read about brains. They told me how (somewhat) superior female brains can be. How female can perform tasks better when it comes to verbal skills, persuasion, establishing relationships and so on and how male can do better when it comes to spatial skills like in maths/navigation. Yes, female identifies their emotions faster than males but I doubt female control their emotions better than males. Katanya ada bagian otak perempuan yg mengatur emosi dan itu lebih besar daripada bagiannya laki2.

Maybe as the earth evolves and human race developing, each sex has developed their brain functions as well? Cause seriously, I dare to say how female tends to get distracted more than male nowadays. Maybe, culture plays vital role in raising how each sex’s brain works? Jadi hebat enggaknya otak itu tergantung dukungan budaya yang membesarkan si fulan, misalnya.

“When all these investigations began, scientists were skeptical about the role of genes and of biological differences, because cultural learning is very powerful and influential among humans. Are girls more prone to play with dolls and cooperate among themselves than boys, because they are taught to be so by parents, teachers and social peers, or is it the reverse order?” (via)

Wah, berat ini bahasannya. Ngapain juga saya ngomongin otak manusia jam 4 pagi.

But this is interesting how scientists conclude that female brain is more structured than male brains but I beg to differ.

Eh.

Ini jam 4, ya?

*nglirik bantal*

*ngilang*

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “male female brains”

  1. lakilakibaikbaik Says:

    hooaaheemmm….

    *aku tak turu sik…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: